fourian.

85 % af de arbejdspladser vi ser i dag eksisterer ikke i 2030

Sarah Ghafourian Wiinblad

Ifølge World Economic Forum (WEF), eksisterer 85 % af de arbejdspladser vi ser i dag ikke i 2030, og med hele bølgen fra passionsøkonomien, vil nye former for karrierer, der trækker på individets nysgerrighed og kreativitet blive normen 💡

Har du hørt om ‘passionøkonomi’?

– Det havde jeg hvertfald ikke sat mig ind i, før pandemien blæste frem..

Før pandemien handlede det for mange virksomheder om, at dét de havde gjort de sidste 20 år jo havde virket – indtil det ikke gjorde længere..

Jeg vidste egentlig godt, at mange virksomheder var bagud digitalt, men jeg (og flere kollegaer indenfor de digitale områder) mærkede også pludselig hvor meget efterspørgslen på vores kompetencer steg, og i perioder, i en sådan grad, at man næsten ikke kunne følge med.

Pandemien ændrede på utrolig meget, men den har for evigt også ændret vores globale arbejdsmarked🌍

At være digitalt til stede, at have en stærk online kommunikation og være synlig blev hos os, langt de fleste virksomheders prioritering nummer 1. Vi har også stadig utrolig mange af disse opgaver liggende på skrivebordet.

Vi ser at den nuværende jobudvikling vil forsætte på en klode, som ifølge FN vil være vokset til 8,5 milliarder mennesker i 2030 og 9,7 milliarder i 2050.

Og vurderingen viser også, at der i fremtiden er brug for langt mere projektledelse på et arbejdsmarked med en stadig større mængde af freelancere og færre fastansatte medarbejdere.

Internettet vil forsat forme kulturer og transformere den måde vi arbejder på by the minute, hvilket for mange betyder at man som virksomhed, brand eller menneske, bliver nødt til at følge med – hvis man altså har ønsket om at tage del i udviklingen.

Ifølge weforum vil Gen Z og millennials-kreatører, influencers og investorer træffe andre karrierevalg end deres forældre, og de påpeger også et skift i hvad de lærer, hvordan de lærer, og hvordan de skaber sig en indtjening.

Ifølge en Harris Poll undersøgelse, ønsker nutidens børn og unge, at være onlineskabere (hvilket i forhold til undersøgelsen er dobbelt så populært som at være en filmstjerne og tre gange så populært som at være astronaut.)

Der kan selvfølgelig være forskelle mellem lande, baseret på kulturelle og økonomiske faktorer, men den massive omvending af karrierepræferencer vil ifølge flere studier, være et afgørende kendetegn for job i fremtiden.

Det bliver naturligvis udfordrende for nogle bestemte grupper, men det er også vanvittigt spændende for mange.

Jeg må også tilbage i arbejdstøjet, men tankerne var mange her til formiddag 🧠

Vil du holdes opdateret?

Vi sender max 2 e-mails pr. måned – og deler ikke dine informationer.

Facebook
LinkedIn

Folketingsvalg x Fourian

Mange – ja, stort set alle her på LinkedIn, som følger med hos mig, kender mig som erhvervsdrivende med min virksomhed.

Læs mere